Hogyan spóroljunk úgy 1650 forintot, hogy abból ne legyen bűncselekmény? Erre a kérdésre pénzügyi szakemberek nyilván sok okos és hasznos választ tudnának adni, hiszen ekkora összeget aránylag hamar össze lehet kuporgatni, még a szűkösebben élők körében is. Mindenesetre ne úgy próbáljunk meg takarékoskodni, ahogy egy cég alkalmazottja tette, aki meg akarta spórolni néhány négy napos autópálya matrica árát, melyek ára autónként 1650 forint. 
Ezért a gépkocsivezető vidékről a fővárosba indulván úgy gondolta, hogy a munkáltatójának tulajdonát képező próbarendszámra vált ki autópálya matricát, és azzal felhoz egy pár autót Budapestre. Csakhogy az I. kerületben a Budavári Alagútból kifele jövet, a Clark Ádám téren egy szemfüles rendőr (aki egyben a NAKE autóvadásza is) ellenőrzésre kiintette.
Mindamellett, hogy probléma volt az indítónaplóval, a gépkocsi ellenőrzésekor derült ki, hogy az egy alig egy éves, műszaki érvényessége majd kb. 2,5 év múlva fog lejárni és a kocsi a forgalomból nincs kivonva. Tehát az autót nem lehetne ellátni "P" rendszámmal.
Mikor erre a rendőr rákérdezett, azt a választ kapta, hogy csak spórolni akart a cég az autópálya matricán.
Az intézkedés vége bűncselekmény (egyedi azonosítójel meghamisiítása) elkövetésén tetten ért személy elfogása, majd az I. Kerületi Rendőrkapitányságra előállítása lett a gépjárművel együtt. Ezenkívül egy részletes feljelentés készült a próbarendszámhoz kapcsolódó szabályok megsértése, mint például a jogszerű használat igazolásának hiánya, vagy a több mint 8 alkalommal az indítónapló vezetésének szabályainak súlyos megszegése és az ellenőrzést nehezítő és ellehetetlenítő módon való vezetése miatt. A próba rendszámokat és az indítónaplót a nyomozók lefoglalták.