Augusztus 8-án Velencén egy szabad strandon vetett szemet egy tolvaj arra a táskára, melyben nem csak pénz és hivatalos iratok, hanem egy öreg Suzuki Swift (Saci) kulcsai és forgalmi engedélye is voltak. A tolvaj kivárta az alkalmat, amíg a táska tulajdonosa elmegy egy hűsítő fürdőt venni, aztán lecsapott.

Miután a táskalopás sikeresen megtörtént, a bűnöző bónuszként vitte a kocsit is. Miután megtörtént a baj, majd a rendőrségi feljelentés, a tulajdonos nemcsak az AUTOVADASZ.EU weboldalon jelentette be a lopást, hanem közzétette azt a saját facebook oldalán és a CKR.HU weboldalon is.

Az autólopásról szóló hír hamar bejárta a magyar világhálót, sokan figyeltek a közlekedő és parkoló autókra, hátha meglesz a jellegzetes matricákkal ellátott kiskocsi, melynek belső visszapillantó tükrére felakasztva egy sárga, Szemi becenevű minyon is lógott.

Az autó augusztus 19-én lakossági bejelentés alapján került elő Székesfehérváron. Egy parkolóban tűnt fel valakinek az elhagyott, leeresztett hátsó kerekű és betört hátsó ablakú Suzuki. Miután a szemfüles civil értesítette a rendőrséget, az események már gyorsan zajlottak és a károsult augusztus 22-én már haza is hozhatta hőn szeretett kocsiját.

Bár a Suzi tükrén lógó Szemi nem volt a helyén, mint ahogyan a tükör sem és pár dolgot elvitt a tolvaj a kocsiból, a tulajdonos aránylag olcsón megúszta a lopást. Mint elmondta, ha akarták volna sem tudták volna a pénzüket és a kocsi kulcsot egy értékmegőrzőben letenni, azt ugyanis nem találtak a környéken.

Az AUTOVADASZ.EU csapata az ilyen esetekre javasolja a sportboltokban és a bevásárlóközpontokban kapható, különféle méretű vízálló tokokat, amelyeket akár nyakba akasztva, akár övtáskaként is lehet hordani.