A statisztika az AUTOVADASZ.EU weboldalra 2013. január 1. és 2013. december 31. között beérkezett 892 bejelentés alapján készült.
A weboldalon bejelentett gépjárműlopások 91%-át Budapestről eltulajdonított gépjárművek képezik.
Az adatok semmiféleképpen nem tekinthetőek hivatalosnak!
A képre kattintva a statisztikai adatok megtekinthetők nagyobb felbontásban.

Jelentős változás tapasztalható a 2012-es statisztikához képest, ha autótípusokra lebontva nézzük a az adatokat. Míg 2012-ben a sorrend Suzuki Swift, Renault Megane, VW Golf és Toyota Corolla volt, addig 2013-ra az új sorrend: Opel Corsa, Opel Astra, Renault Megane, VW Golf, Renault Megane Scenic, Toyota Corolla lett, igaz utóbbi négy típusból majdnem ugyanannyi eltűnését jelentették be hozzánk, így ezen típusok egy csoportba helyezhetők. Őket követi az évek óta „nagy sláger” VW Transporter.
 
Márkákat tekintve Opel, Volkswagen, Renault, Suzuki, Ford, Toyota lett 2013-ra a tolvajok körében a legközkedveltebb sorrend, míg 2012-ben Volkswagen, Suzuki, Opel, Renault, Toyota, Ford márkák jártak statisztikáink szerint az élen az ellopott autókat tekintve. Tehát a sorrend ugyan más, de a márkák változatlanok. Ennek oka pedig az, hogy ezekből a márkákból fut a legtöbb autó hazánk útjain, így ezekre van nagyobb alkatrész igény is. Hiszen az ellopott jó állapotú autók nagy részét darabokra szedik és az alkatrészeket itthon és külföldön értékesítik a bandahálózatok.  A veszélycsoportban főként Az 1 és 6 éves kor közötti autók vannak, hiszen ezek tartalmaznak olyan nagy mennyiségben eladható, jó minőségű alkatrészt, hogy megéri szétbontani őket.
 
 A bejelentések folyamatosan nyomon követhetők az "AUTÓVADÁSZ – INGYENES ALKALMAZÁS" nevű facebook oldalunkon.