2013 szeptember 13 péntek nem volt szerencsés nap annak a szürke Nissan Almera tulajdonosának, aki ezen a napon adta le javíttatni az autót, a szerelő ugyanis varázslót játszott és eltűntette a járgányt, mint az egy héttel később nyílvánvalóvá vált.

Mikor kiderült, hogy az újdonsült Uri Gellert követő szerelőzseni csak az autók eltűntetéséhez ért, azt már nem képes visszahozni egy párhuzamos univerzumból, a tulajdonos sikkasztás miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Decemberben a károsultnak javasolták az ismerősei, hogy jelentse be az autó eltűnését az AUTOVADASZ.EU weboldalon is, hátha ők megtalálják az eltűntetett autót.

 2014 második napján az egyik AUTÓVADÁSZ úgy gondolta, hogy ki korán kel, autót lel, ezért már reggel héttől a parkolókat fésülte a haja helyett, mert az nincs neki. 7.45-kor Káposztásmegyeren megszólalt az örömóda jelezvén, hogy körözött járművet észlelt a Sigmoid kft. különleges szoftvere.

Az autó a szeptemberben eltűnt Nissan volt, amelyről az új év eljövetele miatt lerepülhetett az eltűntetési varázslat és hipp-hopp újra láthatóvá vált a kocsi.

Örült is a tulajdonos,mikor felhívta az AUTÓVADÁSZ, hogy megvan a verda. Először el sem akarta hinni, de délutánra már ezt posztolta a facebook oldalára:

 

 „Halleluja az Autóvadásznak. Az én autómat találta meg. Töredelmes vallomást teszek, egy garast nem adtam volna érte, hogy egyáltalán keresik. Azt gondoltam, hogy ha mázlim van, akkor egyszercsak szembejön vele az autóm és felismeri a kütyüje. Rosszul gondoltam, ez a drága jó ember amikor még szinte mindenki szabin van már korán reggel járja az utcákat és keresi az eltűnt autókat. Ezzel teljesült az újévi kivánságom, hogy a 13-as évvel érjen véget a pech szériám és idén már csak jó jöjjön. A hitem adta vissza abban, hogy van akiben megvan a szándék, hogy ha tud segítsen. Merthogy a rendőrségtől és a biztosítótól csak azt hallgattam, hogy ők mi mindent nem tehetnek és nem is tesznek. Ehhez tartották is magukat. A tanulsága a történteknek: ha ellopják az autótokat a rendőrségen csak azért van értelme feljelentést tenni, mert anélkül az Autóvadász sem keresheti, de mindenképpen keressétek meg az autóvadászt, mert másra nemigen számíthattok. Jaaa és töltsétek le az alkalmazást telefonra, mert így Ti is "autóvadászok" lehettek. Higgyétek el, bárkivel előfordulhat, hogy a farok rossz végén találja magát és akkor jól jöhet, ha olyan helyről jön a segítség, ahonnan nem is számít rá."